1397) Bosna’da Demir ile Kaplı 30 Ton Ağırlığında Taş Küre Bulundu

Yayin Tarihi 19 Eylül, 2016 
Kategori BASIN-YAYIN

Bosna’da hayrete düşüren keşif !

Bosna Hersek’in Zavidoviçi kenti yakınlarında bir ormanda henüz kaç yıllık olduğu bilinmeyen, yaklaşık yarım metre çapında, hayret verici taştan bir küre bulundu.

Visoko Vadisi’nde 1990’lı yıllardan bu yana sürdürülen kazı çalışmalarında benzerlerine daha öncede rastlanan taş kürenin ne amaçla kullanıldığı bilinmezken, kürenin el yapımı olduğu düşünülüyor.

Araştırmalarda yer alan arkeologlardan Semir Osmanagiç, taş kürenin bu bölgede 1000 sene önce yaşayan yok olmuş bir uygarlığa ait olabileceğini açıkladı.

Osmanagiç, bu esrarengiz taş kürenin kahverengi ve kırmızı renkte olduğunu ve bir kısmının da demirle kaplı olduğunu belirtti. Keşfedilen bu küre bölgedeki diğer eserler için önemli bir emare ve Bosna’nın antik tarihine ışık tutabilir.

Ağırlığının yaklaşık 30 ton olduğu düşünülen taş kürenin ayrıca volkanik magmaların kristalleşmesinden dolayı oluşmuş olabileceği ve buna benzer kürelerin farklı ülkelerde de yer aldığı gelen bilgiler arasında.

Unesco yetkilisi John Hoopes ise daha önce de farklı ülkelerde de bunlara benzertaş kürelerin bulunduğunu ancak bu kürelerle ilgili bilgilerin hala bir sır olarak kaldığını belirtiyor.

Bilim insanları ve diğer arkeologlar söz konusu bulguyla ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

image001

http://www.ilgincbirbilgi.com/ilginc-haberler/bosnada-hayrete-dusuren-kesif.html

Paylaş:

Yorumlar

“1397) Bosna’da Demir ile Kaplı 30 Ton Ağırlığında Taş Küre Bulundu” yazisina 1 Yorum yapilmis

  1. PARAPSİKOLOJİ & GİZEM DOSYASI : Bosna’da hayrete düşüren keşif ! | İstihbarat ve Analiz yorum tarihi 20 Eylül, 2016 01:40

Yorum yap