295) 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ NEDİR?

Yayin Tarihi 30 Mart, 2012 
Kategori SİYASİ

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ NEDİR?

image00127.jpg

Medyadan edindiğimiz bilgiler çerçevesinde, bu eğitim sistemi ne getirecek, neleri götürecek?

— İlkokula başlama yaşı 5 olacak. Önceki başlama yaşı 6-7 idi. Çocuk 5-16 yaş arasında zorunlu 12 yıl eğitim görecek.

— Okul öncesi eğitim 4 yaşında başlayacak.

— İlkokul çocukları, Diyanet’in yaz kurslarına katılabilecek. Önceki uygulamada ilkokul çocukları bu kurslara katılamıyordu.

— Seçmeli din dersleri olacak. Mutlaka bir din bilgisi alınacak. İsteğe bağlı bir durum söz konusu değildir.

— Kürtçe seçmeli ders olacak.

— Taşımalı eğitim sona erecek. Her köye okul açılacak.

— Dershaneler işlevlerini kaybedecek. Özel okullara dönüşebilecek.

— İmam Hatiplerin ortaokulları yeniden açılacak.

— Meslek okulları açılacak.

— İlk 4’ü bitiren 8 yaşındaki çocuklar devam etmek istedikleri liseye göre ortaokul seçme zorunda kalacak.

— Ortaokulda 3 seçenek var: Düz, mesleki ve teknik, imam hatip

— Liseye geçişte seviye sınavı yok. Yeteneklere göre yönlendirme olacak.

— Öğrencinin istemesi durumunda ortaokuldan sonra açık öğretim lisesine devam edebilecek.

— Lise değiştirme serbest olacak.

— İlkokula başlama sayısında bu yıl için 2 kat fazlalık olacak. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 6 yaş grubu çocuklardan örneğin 1 milyon kayıt yaptıracaktı. Yeni yasa gereği 5 yaşındaki çocuklarda okula başlayacağı için 1 milyon çocuğun daha gelişi olacaktır. Bu durumda okullarda dershanelerin yeterliliğini ve öğretmen ihtiyacını doğuracaktır.

— Üniversiteye giriş sınavlarında uygulanan katsayı farkı kaldırılacak.

Bir eğitimci olarak 3×4’lü eğitim sisteminden anladıklarım bunlar. Anlamadığım ise şudur: Neden birkaç yılda bir, eğitim sisteminde değişikliğe gidilir? Sınav sistemleri değiştirilir? Dünya’da bizim kadar eğitim sistemini değiştiren Ülke var mı?

Soruyorum!

Gençlik mankurtlaştırılıyor mu, yoksa çağdaş bilim çerçevesinde eğitiliyor mu?

Atatürk diyor ki:

“Eğitimdir ki; bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder”

YILMAZ KARAHAN

İlgili haber:  http://www.yenidenergenekon.com/1073-kurtce-secmeli-ders-oluyor/

 

Paylaş:

Yorumlar

“295) 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ NEDİR?” yazisina 7 Yorum yapilmis

  1. Vatandaş RIZA yorum tarihi 30 Mart, 2012 02:50

    Sıradan bir vatandaş olarak kendimizi büyük baskı altında hissediyoruz. Nerdeyse herşeyin yasak olduğu ülkemizde baskılar yüzünden şizofren olmaya adayız. AKP hükümetinden çok korkuyoruz. Eğitim sistemindeki değişiklik Türkiye’yi geriye götürür. Devlet okularında liseyi bitirip dilekçe yazmasından bile aciz yüzbinlerin olduğu ülkemde geleceğimden korkuyorum. Demokrat laik ve özgür düşünceli insanlar için Türkiye artık bir cehennem haline gelmeye başladı. Televizyon yayınlarından internete heryerde sansür var. Haberleşme özgürlüğümüz yok. Telefonlarımız dinleniyor. Eleştirme ve beğenmeme hakkına sahip değiliz. Vatandaş olmaktan çıkarılıp kul olma yolunda ilerliyoruz. Tüm dünya milletterinde yardım bekliyoruz. Ülkemiz gizli bir örgüt tarafından ele geçirildi. Dokunan yanıyor…

  2. 4+4+4'e Neden Bu Kadar Tepki Var? - E yorum tarihi 30 Mart, 2012 10:54

    […] y

  3. sedat ergenc yorum tarihi 1 Nisan, 2012 10:05

    Sayın hocam bu konu nasıl böyle değerlendirilir anlayamadım? Çok zorlama olmuş, çıkan yasamanın kürtçe eğitimle ne alakası var? Sistemin bu kadar sık değişmesi tabii ki doğru değildir, kabul, ama 15 yıllık yanlışı kabul etmeli ve bu tarz eğilim ve yorumlarla bu yanlışlığın savunucusu gibi görünmemeliyiz. Yaklaşım bana göre çok doğrudur ve sonuçlarını izleyip göreceğiz….

  4. Yılmaz Karahan yorum tarihi 1 Nisan, 2012 14:20

    Sedat bey,
    Milli Eğitim Bakanının “Kürtçe seçmeli ders olabilir” açıklamasına istinaden bu değerlendirme yapılmıştır. Bu yazının içeriği sadece medya haberleri kaynak alınarak yapılmıştır. Yoksa bizim “iftira atmak, ortalığı karıştırmak” gibi bir niyetimiz söz konusu bile olamaz.
    İnşallah hayırlı sonuçları olur…
    Saygılar

  5. vatandaş ebru yorum tarihi 2 Nisan, 2012 13:04

    vatandaş rıza ya kesinlikle katılıyorum… seçmeli derse kürtçe ne alaka onu anlamadım ve artık imam hatip böl. sadece lisede değil ortaokul bölümünde de seçilecek gelecek neslin beynini kapatmaya örtmeye bu kadar erkenden başamaya gerek yok orta okula imam hatip böl. olması çok ama çok saçma.

  6. halil atmac yorum tarihi 6 Nisan, 2012 00:21

    işin sonu dönüp dolaşıp atatürke geliyorya helal olsun diyorum bu yazıyı yazana bu ülkede bir kedi bir fareyi köşeye sıkıştırsa trafikte levyeli biri size dur dese ona ben atatürkçyüm bana bunu yapamazsn diyerek durdurabilirsiniz ne olsa atatükçüsünüz atatürk üniversitede başörtüsü olmaz dememiş ama yıllardır atatürkçlük kisvesi altında milyonlarca kişinin eğitim hakkını elinden aldınız bırakında teker birazda onlara dönsün yıllardır size dönüyordu…

  7. Yılmaz Karahan yorum tarihi 11 Haziran, 2012 16:27

Yorum yap