424) GENELKURMAY BAŞKANLARINA…

Yayin Tarihi 29 Ekim, 2009 
Kategori KATEGORİLENMEMİŞ

kalem-yazi.jpg(1984 ten itibaren Genelkurmay Başkanlığı yapmış/yapmakta olan Genelkurmay Başkanlarına…)

Sayın Paşalar,

Türk Milleti olarak askeri ortaokul/liselerden itibaren sizleri okuttuk, herbirinize tegmenliğinizden albaylığa kadar hiçbir başarı/meziyet gözetilmeksizin iş garantili bir hayat sunduk. Bu ulkede on tane işveren değiştirip güç bela 5000 prim gününü doldurup 600 Tl emekli maaşına bağlanabildiğine şükreden milyonlar varken her bir emekli albayımıza da 2,5-3 milyar emekli maaşı bağladık. Sizlerinde malumudur ki bugün emekli olupta yazlık-kışlık evini, megane arabasını alamamış ve çocuklarını okutamamış emekli albay sayısı pek fazla değildir.. Durum böyleyken Generalliğin getirdiği ekstra imkanlara değinmeye gerekte yoktur.

Peki millet olarak sizlerden ne bekledik?

İrticai tehditlerle mücadele etmenizi bekledik.

Atatürkçülüğe sahip çıkmanızı bekledik.

Türk Ulusunu tehdit eden bölücü terörü kavramanızı bekledik.

Bölücü terörle etkin mücadele etmenizi bekledik.

Türkiyenin üniter yapısını kollamanızı bekledik.

Hata mı ettik? Bunları bekleyerek ayıpmı ettik? Haddimizi mi aştık?

(Yoksa bunlar sizin ödevleriniz arasında değilmi? Değilse her fırsatta Türkiye Cumhuriyetini koruma kollama azminden dem vuruşunuz ve hatta bu uğurda darbe bile yapışınızın başka sebeplerimi var?)

Peki, sizler ne yaptınız?

İrticai akımlara en büyük itici gücü veren 12 Eylül darbesini yapan kimdir?

Her gelen siyasi iktidarın ”Atatürkçüyüz”diye diye Atatürkçülüğün altını oymasını engelleyemeyen kimdir?

Bünyenizdeki istihbaratçıların malum bölgeyle ilgili tespit ve raporlarını okumayan yada okuduysa bile anlamayan veyahut hasıraltı eden kimdir?

Geceleri 100-200 hatta 500 kişiyle basılan dağbaşındaki karakollarda 50-60 kişilik personeli kaderleriyle başbaşa bırakıp, basıldıklarında sabah gün ağarana kadar yardımlarına koşamayan kimdir? Harbiye Orduevini satılıp, parasıyla en az 20 tane modern karakol yapılabilecekken ödenek yokluğundan karakol inşaatlarının yarım bırakıldığını itiraf eden kimdir?

Bölücü terörle 25 sene mücadele ettikten sonra kim asfaltlanmayan yollar ve hala uzmanlaştırılamayan komando tugayları noktasına gelmiştir? Fiyasko sınıriçi/sınırötesi operasyonlara imza atan kimdir? Show haber kameralarinin binek otomobille girdigi meşhur Kandile giremeyen kimdir?

Bir bakanlıkta bir rezalet haberini aldığında muhtemelen ”ne gamsız bakanmış bu, istifa etmiyor!” serzenişinde bulunup Türk Subaylarının kafasına çuval geçirildiğinde koltuğundan kımıldamayan kimdir?

Aktütün, Dağlıca vb. gibi yaşanan her felaketin ardından topu ‘’siyasi irade”ye atıp, sorumlu olarak ‘’siyasi irade”yi işaret eden ama dağbaşında basılan karakollardaki personelin teröristi takip edip imha edemeyişiyle siyasi iradenin ne ilgisi olduğunu açıklayamayan kimdir?

Bir kuvvet komutanının 2 milyon dolarlık evi konu edilirken çıkıp ”hangimizin 2 milyon dolarlık mal varlığı yokki?” diyemeyerek sözkonusu komutanın sucunun carpitilmasina gözyuman kimdir?

Devlet kademelerindeki israf binbir türlü vergi yükü altında inim inim inleyen vatandaşın haklı tepkisini çekerken emeklilik keyfi için kendisine üstelik bir korgeneral nezaretinde lüks araba getirtilen kimdir?

En nihayetinde kendisine miras kalan Atatürkün ordusuyla 5000 kişilik eşkiyanın hakkından gelememekle ister istemez bugün yaşanan hayret verici tabloların hazırlayıcısı olan kimdir?

Vatan ve millet için elini taşın altına koyan gazi ve şehit yakınlarımızın artık yıllardır kendilerine okunan boş nutukların, boş demeçlerin farkına varıp Devlete küsmenin ötesinde kullanıldıkları hissiyle devletlerine öfke duyar hale gelmeleri son derece üzüntü vericidir, bu duruma yolaçıp devleti tartışılır hale getirmek kimsenin harcı değildir.

Her fırsatta eşzamanlı olarak görev yaptığınız siyasilerle uyum içinde çalışıldığı mesajı vermeniz karşısında vatandaşın olumsuz gidişatın faturasını sizlerede kesmesi son derece doğal değilmidir?

Ortada bir Siyasi irade zaafiyeti var ise ve kayıplarımızın sebebi bu zaafiyet ise vatandaşın bedelini canıyla ödediği bu zaafiyete rağmen o makamlarda oturulmaya devam edilmesine ne hoş bakması düşünülebilir nede hakkını helal etmesi…

Bugün gelinen durumu bu vatanın asker ve sivil evlatları 15-20 sene öncesinden yazıp çizmişken gelinen nokta, icimizden birilerinin ya bunları anlamadığı, ya öngöremediği yada görmezlikten geldiğinin düşünülmesine yolaçıyor.

Sizce hangisi Paşam???

Barış AYKUL

aykulbaris@gmail.com

KIYI PROJE LTD. STI. MIMARLIK MUHENDISLIK MARINA YAT LIMANI PROJELERI

Yorumlar

“424) GENELKURMAY BAŞKANLARINA…” yazisina 13 Yorum yapilmis

  1. ONUR YILMAZ yorum tarihi 29 Ekim, 2009 17:33

    HELAL OLSUN SÖYLENECEK SÖZ BIRAKMAMIŞ…
    SAYGILAR YILMAZ HOCAM

  2. Acaroğlu yorum tarihi 29 Ekim, 2009 19:13

    İşte gerçeği ve doğruyu yazmanın zamanı gelmiş geçiyor.Sadece Barış Bey değil ,akademisiyenlerde yezmalıdır.Bu halk gerçekten hakkıyla görevlerini yapmayı içten arzu etmektedir.ALT KADEMELERİN görevlerini yaptığından Türk milletinin kuşkusu yok .Ancak ,üst kademe pasifize edilmiştir.Saygılarımla Acaroğlu

  3. ZEYNEP İNCİ yorum tarihi 29 Ekim, 2009 23:52

    *HAY ALLAH RAZI OLSUN.YAZANDAN VE İLETENDEN.
    *6 SENE ÖNCE..ARALARINDAN BŞR TANIDIGIN SÖZLERİ AKLIMA GELDİ!sizler burada endiselerle kıvranıyorsunuz:( AMA ANK.DAKİLERİN KEYFİ YERİNDE!demisti;(o vakitler,kim vardı?

  4. Tegin Öztürk yorum tarihi 31 Ekim, 2009 00:06

    Evet maalesef bir öz eleştiri ve doğru nitelikleri bir hayli yüksek olan makale ele alınmış. Bu arada emekli olduktan sonra 1 milyon dolara zırhlı araç tahsis edilen Yaşar Büyükanıt’ıda unutmamak gerekir…

  5. Mustafa ÖZKAN yorum tarihi 31 Ekim, 2009 12:40

    Bu elestiriye,Ordumuza hiçbir düsmanlik beslemeden,bende katiliyorum.Bence eklenmesi gerekenlerde var.Misal;2007 seçiminden hemen önce,Genelkuraybaskanliginca bilerek verilen muhtira,AKP’nin tekrar iktidar olmasini ve simdiki Cumhurbaskaninin,Atatürk makamina oturtulusunu saglamistir.Sonuç olarak,herseyin antlasmali olarak yapildigini,düsünmekten kendimizi alamiyoruz.

  6. Barış AYKUL yorum tarihi 1 Kasım, 2009 21:24

    Sn.Onur Yılmaz teşekkür ederim.

    Sn.Acaroğlu gönül tabiiki bu tip konuları herkesten önce akademisyenlerin yazmasını arzu eder ve normalide budur.Ancak ülkemizdeki konjonktür gereği akademisyen olmanın,bir başka deyişle seçilebilmenin şartı sistemle barışık olmaktan geçerki takdir edersiniz bu tip bir yazıyı kaleme almak sisteme karşı duruş gösterebilmek demektir.

    Sn.Inci sizede teşekkür ederim,Yılmaz Karahan Beyefendiyede ayrıca minnet duygularımı iletmek isterim bu yazıma sitesinde yer verebilmek onur ve cesaretini gösterebildiği için.

    Sn.Tegin Sn.Büyükanıtı yazımın ortalarında sizinde değindiğiniz lüks otomobil konusuyla yadettik,gözünüzden kaçmış olacak.

    Sn.Özkan elbette eklenecek çok şey var,ancak bunlarıda belirtmekten konuyu dağıtmamak ve karamsar tabloyu büyütmemek adına imtina ettik.

    Herbirinize en içten teşekkürlerimi sunarım…

    En derin sevgi ve saygılarımla…

  7. gökhan çavdarlı yorum tarihi 3 Kasım, 2009 14:58

    Ellerine beynine saglık arkadaşım.
    Bir eklemede ben yapmak isterim Metehan ile başlayan ve dünyaya düzenli ordu yapısını ögreten Türk askeri yapısı olmasına ragmen bugun subaylarımıza okutulan ve egitimlerinde TÜRK harp teknik ve yetiştirme sistemi uygulamak yerine yarı alman yarı amerikan biraz ondan biraz bundan mantıgı ile subay yetiştirilirse biz daha cok öz eleştiri yaparız sanırım.

  8. Timur Yerdelen yorum tarihi 5 Kasım, 2009 17:03

    Merhaba arkadaşlar
    Her Türk Asker Doğar;askere giden gitmeyen her Türk evladı bu sözü bilir.Bende kendime bir pay çıkararak şunu sormak istiyorum
    Bizim ordumuzda adı ile anılacak bir silah icat eden varmı var ise lütfen beni biri bilgilendirsin kahırdan ölmeyeyim oh be bizimde ordumuzda kendi icadımız silahlarımız var diye bir nebze olsun ferahlayayım,
    Rusların ve bir çok ülkenin, terör örgütünün kullandığı ‘keleş”diye söylenen MİHAYİL KELEŞİNKOF adlı bir rus subayı tarafından icat edilmiştir silahları var.G3 ABD tarafından -M16 İSRAİL tarafından icat edilmiş silahlar VB..
    Neden bizim tarih şanla şerefle dolu milletimizin ordusunun kendi icat ettiği bir silahı yoktur.Milli servetimizi Başımıza çuval geçiren düşmanlarımıza akıtarak onlardan silah alıyoruz
    Düşman her zaman en iyi silahı kendisi için ayırır teknolojisi geçmiş olanını bize satar
    Araştırma için kaynak yok diyen varsa,fabrikalarda işçi çalıştıracak para yok diyen varsa ben bedava çalışmaya ;hamallık yapmaya hazırım yeterki mensubu bulunduğum milletimin ordusu kendi silahını yapmak için çaba göstersin
    Başk milletlerin icatları ile geçit yapmak güçlü olduğumuzu düşünmek saflıktan başka bişey değildir

  9. esraünal yorum tarihi 7 Kasım, 2009 22:56

    evet sonona kadar katılıyorum yazınıza.Barıs bey.ve ayrıca medeni cesaretinize.sonucta bunları düsünmek önemlidir.Ama daha önemlisi cesarettir.ve kutlanılacak takdir edilmesi gerekendir.cünkü bunlar söylenince ordu düsmanı algılanabilirsiniz.ve agır tepkiler hatta hakaretler alabilirsiniz.Türkiyede bu tip seyleri yapmak zordur.nede olsa yarı askeri rejimle yönetilen bir ülkeyiz hala.en korunmalı en dokunulmaz yer ordudur.büyük hatalara ragmen.muhtıra akp iktidara gelsin diye verilmemistir.bir yorumcu öyle yazmıs.akp düsmanıdır ordu.muhtıra vermek bizim ordunun gelenegidir.sürekli sık sık yaptıgı birseydir.sadece arkasını getirememistir.bu kez.darbeyi yapamamıstır.o gücü bulamamıstır.

  10. mustafa kenanoğlu yorum tarihi 8 Kasım, 2009 12:10

    ne yazık ki yukarıda söylenenler doğrudur.abdülhamit 1893 te kuleli ye yahudi öğrenci alımına izin vermiş ve onlar için özel yemekhane açtırmıştır.inanmayan ist-tünel-galata daki 500 yıl musevi vakfını ziyaret edip,duvardaki bu konuyu işleyen panolara bakabilir.saygılar…

  11. abdurrahman aksıt yorum tarihi 30 Aralık, 2009 23:59

    SAYIN BARIŞ AYKUL YAZINIZI KOPYALADIM SAYFAMA TAŞUIP YAINLADIM AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM

  12. zekeriya ünal yorum tarihi 23 Ocak, 2010 23:55

    Türklükle ilgisi alakasi olmayan bir yigin unsur orduya alininca sonuc böyle olur…Binlerce yil Anadoluda hür yasamak istiyorsak derhal bir labaratuvar titizligi ile orduya alinan genclerimizin 7 göbek soyu sopu arastirilmali…Tasidigi rutbeyi hic haketmiyen sarap ficilarindan ibaret,kimliksiz,ülküsüz,idealsiz,heyecansiz…insanlar Türk Ordusundan temizlenmeli…bu islem en fazla 6 ayda yapilir…zor degil

  13. esraünal yorum tarihi 20 Şubat, 2010 22:00

    ama sorun burda işte.orduda kimller yükselebiliyor.inaclı dürüst milltini seven gercek milliyetcilermi.yoksa tam tersi olanlarmı.duyarlı vicdanlı olanlarmı.nasıl bir egitim veriliyor orduda.aileri incelenirken dogru taraflarındanmı inceleniyor.yada neler baz alınıyor.yani bukadar duyarsız bir duruma nasıl gelebiliyor.neden bukadar cunta faaliyeti olabiliyor.nasıl bu kadar suc işleyen cıkabiliyor.elinde silahı olan her kuruma daha özen gösterilmeli.egitimi cok dogru sekilde verillebilmeli.cünkü yanlı bir sistem sonucunda silah gücü cok yanlıs hedefe gider.ve bunun sonucun tehlike boyutları cok agırdır.yani ölüm.bunun telafisi olmaz.bu polis içinde aynen gecerlidir.

Yorum yap



Lütfen aşağıdaki kutucuğa 123 yazınız