1347) Çin ve İran Türkistan’ı Şiileştirmeye çalışıyor

Yayin Tarihi 8 Temmuz, 2015 
Kategori BASIN-YAYIN

Çin ve İran Doğu Türkistan’ı Şiileştirmeye çalışıyor

image001

Doğu Türkistanlı Uygur Müslümanlarının bildirdiğine göre son yıllarda İran ve Çin ortaklaşa Doğu Türkistanlılar arasında Şiiliği yaymak için çalışıyor.

1949 yılında, Mao’nun Komünist devriminin hemen ardından Çin ordularının Doğu Türkistan’ı işgal etmesinden bugüne, Doğu Türkistan’da Uygurlara kültürel baskıların yanı sıra katliamlar da uygulanmış, Çin’den bölgeye göç ettirilen nüfusla bölgenin demografik yapısı değiştirilmişti.

Mao’nun “Kültür Devrimi” yıllarında Çinli Müslümanların yanı sıra, Uygur Müslümanlarına da dinlerini yaşama önünde büyük engeller çıkarılmış, camiler tahrip edilmiş, Kur’an-ı Kerim de dahil İslami kitapların basımı ve bulundurulması yasaklanmıştı.

Mao’nun 1976’da ölmesinin ardından Çin’de sosyo-kültürel yapıda değişiklikler gözlemlense de, özellikle Uygur Müslümanlarına yönelik dini, sosyo-ekonomik, kültürel baskılarda pek değişim olmamış, dini kurumlar büyük bir baskı altında tutulmuş, yer yer katliamlar devam etmiştir.

Bu süreç içerisinde Küresel Cihad Hareketi’nin bir parçası olarak “Doğu Türkistan İslami Hareketi” ortaya çıkmış, bu hareketin Taliban, El Kaide ve Özbekistan İslami Hareketi gibi aynı doğrultudaki oluşumlarla da ortaklaşa çalıştığı iddia edilmişti.

Bu derece baskıların hüküm sürdüğü, 1.660.000 km² arazisi ile pek çok ülkeden daha büyük, Çin devletinin açıklamasına göre 2010 rakamları ile 21 milyon kişinin yaşadığı Doğu Türkistan’da, Uygur Müslümanlarının bildirdiğine göre son yıllarda Çin Komünist Rejimi ve müttefiği, resmi mezhebi Şiiliğin 12 İmam kolu olan İran ortaklaşa çalışarak halkın Şiileşmesi için çalışıyor.

Doğu Türkistan İslami Hareketi tarafından hazırlanan videoda iki devletin halkı Şiileştirmek için ortaklaşa uğraş verdiği, Doğu Türkistan’da yaşayan çoğunluğu Uygur, bir kısmı da Kazak, Kırgız, Huilerden (Çinli Müslüman) oluşan Müslümanlar arasında Şiiliğin bulunmadığı, halkın yüzde yüz Sünni olduğu, İran’ın bu bölgede Hüseyniyeler (Şiilikte matem için açılmış dini mekanlar) açtığı, Kerbela olayını anma etkinlikleri düzenlediği, gençleri Şii medreselerinde okumak üzere İran’a götürdüğü, Doğu Türkistan’da da Şii medreseleri açıldığı, İran tarafından halk arasında Kerbela’yı ziyaret etkinlikleri düzenlendiği belirtildi.

İran’ın Kültür ve İrşad bakanının da İran’ın Doğu Türkistan’daki faaliyetlerini doğruladığına dikkat çekilirken, Sünnilerin dini faaliyetlerine yönelik büyük bir baskı varken, Şiileştirme faaliyetlerine Komünist rejimin izin hatta destek verdiği, bununla Doğu Türkistan’da Şii bir grubun oluşturulup halkın bölünmesinin hedeflendiğine vurgu yapıldı.

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan dışında, Çinli Müslümanlar arasında da İran ve Komünist Çin rejimince Şiileştirme faaliyetleri yapıldığı, hatta bu faaliyetlerin Uygurlar arasında yapılandan daha eskilere dayandığı eklendi.

http://www.pressmedya.com/?aType=haber&ArticleID=8367

image002

YENİDEN ERGENEKON YORUMU:

Bu siyasi gelişmeden maksat; Uygur Türkleri arasında mezhepçilik çatışmasını körükleyip, Doğu Türkistan’ı Irak’ın durumuna çevirmek içindir..!

 

Paylaş:

Yorumlar

“1347) Çin ve İran Türkistan’ı Şiileştirmeye çalışıyor” yazisina 3 Yorum yapilmis

  1. Extinct yorum tarihi 20 Temmuz, 2015 17:34

    Yahudiler Türk varlığına karşı bir savaş sürdürüyorlar yönettikleri ülkeleri de bize karşı kullanıyorlar bu şaşırtıcı değil.

    Kendilerine “kürd” adını alıp dillerini Ön-Türkçe temelli oluşturmalarından yeşil-al-sarı’yı seçmelerinden anlayacağınız yahudiler Türk varlığını gasp etmek istemektedirler.

    Biz yok olalım ki onlar diledikleri gibi planlarını uygulasınlar.

    Artık ne amaçla bilemiyorum.

  2. Extinct yorum tarihi 21 Temmuz, 2015 20:07

    Amerikanın maşası Taliban’a yok ettirdiği buda statülerini anımsıyor musunuz? Aynı Amerikanın Irak’ı işgal edip Sümer tarihini yağmalamasını? Rusya’ya işgal ettirilen Kırım’ı? Çin’in işgal ettiği Doğu Türkistanı? Yahudi sovyetlerce yok edilen Türk tarihini? Rusya’da bulunan Türklere ait yeraltı-üstü kalıntıların yok edildiğini? Tüm bunları planlayıp uygulayan yahudilerdir. Ya yok ediyorlar yada yazıt gibi unsurları yok edip açık saç-göz’ü, caucasian’ı eşittir hint-avrupalı (dil teorisiyken yahudilerce ırk’a bağlanmaya çalışılıyor, yahudilerin kürd adını alıp kendilerine Ön-Türkçe’yi temel alıp yeni dil oluşturmaları uzun zamandır istedikleri beyazlığa – tek nedeni bu değil elbette – ulaşmak istemelerindendir, işgal altında tuttukları akademi-yayın yoluyla yalan üzerine istediklerine ulaşmak istiyorlar. çok hasta bir kafa bizi hedefe almış görünüyor.) olarak değerlendirip tarih yağması gerçekleştiriyorlar istedikleri beyazlığa kavuşuyorlar malum artık kendileride “kürd” adı altında Ön-Türkçe üzerine kurulu bir dille yaşıyorlar.

  3. Extinct yorum tarihi 21 Temmuz, 2015 20:32

    Ayrıca yahudilerin kontrolü altında ki batı aracılığıyla hem israil’e hem de iran’a teknoloji aktarımı yaptıklarını da eklemeliyim. Bu arada burayı da müslümanlıkla truva atlığı yaparak yok ediyorlar Atatürk’ten sonra örneğin ulusça Türklerce yönetilmedik yada islamcı cemaatlere, kurumlara, yayınlara bakın Türkler azınlıkta yada yoktur.

    Atatürk’ün yahudileri kovması doğru bir karardı bunu tekrarlamalıyız. Türk yahudisi diye bir unsur yoktur bunları Türk ulusunda barındırmak zorunda da değiliz özellikle bize karşı duydukları düşmanlığıda düşünürseniz. Bunlardan (ve kürd adı altında yaşayan yahudilerden kurtulunca üzerimizdeki batı-islamcı etkisindende kolaylıkla kurtulduğumuzu göreceksiniz her ne kadar türlü bozgunculuklarla toplumu bataklığa çekmek için zarar verselerde)

Yorum yap