1311) Nazarbayev: “Küresel Değişiklikler Olacak”

Yayin Tarihi 15 Kasım, 2014 
Kategori BASIN-YAYIN

Nazarbayev: Kazakistan jeopolitik gerginliklerin

merkez üssüne çok yakın bir ülke

image001

Her yıl başında ocak ya da şubat ayında geleneksel olarak yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını Nursultan Nazarbayev bu sene Nur Otan partisinin toplantısı esnasında yaptı. Ülkenin altyapı çalışmalarına önümüzdeki dönemde hız vereceğini, yeni yollar yapılacağını, zenginliklerin halkla paylaşılması için çalışmalar yürütüleceğini belirten Nazarbayev “Ben sadece elde ettiğim büyük tecrübelerden dolayı önümüzdeki yılların tüm dünya ve bizim için de küresel değişiklikler dönemi olacağını hissediyorum. Dünya mimarisi değişecektir. Bu zor etabı her ülke layıkıyla geçiremeyecektir. Bu aşamayı sadece güçlü, birlik halindeki halklar ve ülkeler atlatacaktır” dedi.

Nazarbayev önde gelen güçlü ülkelerin dünya ekonomisinin gelişimi için ek engeller oluşturduğunu söyleyerek Kazakistan’ın  jeopolitik gerginliklerin merkez üssüne çok yakın bir ülke olduğu için tüm bu süreçlerden olumsuz etkilendiğini de sözlerine ekledi. 

Nazarbayev konuşmasının devamında “Genel olarak ekonomik büyüme yavaşlıyor, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası tarafından 2014 yılı ve önümüzdeki iki yıl dünya ekonomisinin büyüme tahmini düşüş şeklinde tekrardan gözden geçirildi. Bu da bizi etkileyecektir. Bu yüzden bizim bazı konumları hızlı bir şekilde tekrardan gözden geçirmemiz, ayrıca önümüzdeki dönemler için planlarımızda bazı düzenlemeler yapmamız gerekir” dedi.

http://turkkazak.com/site/?p=38671

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap