1307) Türkistan’da Camilere Çin Bayrağı Asılacak!

Yayin Tarihi 23 Ekim, 2014 
Kategori BASIN-YAYIN

İŞGALCİ ÇİN’DEN MÜSLÜMAN UYGURLARA

YENİ BİR KIŞKIRTMA:

CAMİLERE ÇİN BAYRAĞI ASILACAK

image001

Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da Müslüman Uygurlara karşı yeni bir kışkırtma yöntemini uygulamaya koyduğu bildiriliyor.  Ülkede  bulunan bütün Camilerin kapısına ve avlusuna bundan böyle resmi daireler ve Okullar gibi  Çin bayrağı asılması ve resmi ve önemli günlerde bayrak töreni yapılmasının kararlaştırıldığı  açıklandı.

Almanya merkezli Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi’nin Uygur Uchur internet sitesinde,  Sözde Uygur Özerk Bölgesi Eyalet Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan konu ile ilgili atfen yayınlanan bir habere göre; bunun ilk ve pilot uygulaması 3 Ekim’de Kuçar şehrine bağlı Üçösteng- Aramahalle Kenti Mescidi avlusunda Çin bayrağını asma töreni ile başlatılmıştır.

Haber’de Bu bayrak törenini Bakanlığın Urumçi’den kente gönderdiği özel “Hizmet Gurubu” ile ÇKP. Yerel Birimi’nın ortaklaşa tertip ettikleri açıklanmıştır. Aramahalla’nin Müslüman Uygur Türkü sakinleri, Çinli yöneticiler tarafından bu törene zorla getirilmişler ve Çin bayrağına  saygı duruşunda bulunmaya mecbur edilmişlerdir.

Çin işgal yetkilileri tören’de yaptıkları açıklamalarda bu törenin 01 Ekim Çin’in Kuruluş yıldönümü ile Kurban Bayramını birlikte kutlamak amacı ile yaptıklarını iddia etmişlerdir .

Doğu Türkistan’daki Çin yönetiminin deneme mahiyetinde başlattığı Müslüman Uygur Türklerinin Kutsal ibadet mekanı olan Cami’lerde bayrak töreni uygulaması ileride bunun bütün Doğu Türkistan genelinde sürekli hale getirileceğinin ap açık bir işareti olup, baskının ve kültürel soykırımın yeni bir habercisidir.

Bu uygulama ile ilgili olarak  kamu oyuna yaptığı bir açıklama ile görüşlerini dile getiren Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi Başkanı A.Celil Karakaş, Çin’in bu yeni uygulamasının  tamamen kışkırtma amaçlı olduğunu belirterek “01 Ekim tarihinin Doğu Türkistan halkı için işgalı hatırlatan bir kara gün olarak kabul  edildiğini Çin işgal yönetimi çok iyi bilmektedir. Çin, bu tür kışkırtmalarla Müslüman Uygurların kendilerine  saldırmasını ve kendilerinin de  Uygurları katliam yaparak imha etmek  istemektedir. Esas amaç budur. Ancak, Uygur Türkleri 65 yıldan beri Çin’in bu sinsi desise ve düzenbazlıklarını çok iyi öğrenmiş bulunuyor. Müslüman Uygur Türkü Kardeşelerimiz bütün bu oyunlara aldanmayacak ve tahriklere de asla  kapılmayacaklardır.” şeklinde konuştu.

Uzmanlar, Çin İşgal yönetiminin baskı, zulum, etnik ayrımcılık ve kültürel soykırım boyutlarına Çin işgalinin ve devlet terörünün sembolü olan Çin bayrağını de eklemesi, Müslüman Uygurları kışkırtmaktan başka bir şey olmadığını, Çin yönetiminin  gerçek amacının  Müslüman Uygurları  tahrik ederek, onların kendilerine olan kin ve nefretinin şiddetini arttırmak ve yeni şiddet olaylarının meydana gelmesini sağlamak ve  daha sonra onları toplu olarak öldürmek olduğunu  ifade ediyorlar.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

http://www.gokbayrak.com/haber_detay.asp?id=3850

image002

 

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap