1273) KAZAKİSTAN KIRIM REFERANDUMUNU TANIDI

Yayin Tarihi 21 Mart, 2014 
Kategori BASIN-YAYIN

Kazakistan Kırım Referandumunu Tanıdı

 image001

Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılmayı oyladığı, Batı ülkeleri tarafından yasadışı ilan edilen ve ardından Rusya ile birleştiği referandumun sonuçları Kazakistan tarafından tanındı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı 18 Mart’ta yaptığı açıklamada “Kazakistan, Kırım’da yapılan referandumu nüfusunun iradesinin özgür bir ifadesi olarak kabul etti” denildi.

Kırım’da 16 Mart 2014 tarihinde yapılan referanduma ilişkin olarak Kazakistan’ın Birleşmiş Milletler Sözleşmesi uyarınca uluslararası hukuk prensiplerine olan bağlılığını yineleyen

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kazakistan’da Kırım’da yapılan referandumun Özerk Cumhuriyeti halkının iradesini özgürce ifade olarak kabul edildi. Rusya’nın almış olduğu kararı anlayışla karşılıyor. Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesini destekliyor ve bunun Birleşmiş Milletler ve diğer saygın uluslararası kuruluşların himayesinde müzakereler yoluyla gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.” denildi. Hatırlanacağı üzere, Kırım halkının % 95.5’i “Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasına razı mısınız” sorusuna “evet” oyunu kullandı. Oylamaya katılım oranı da yüzde 85 olarak açıklandı.

http://turkkazak.com/site/?p=36547

Paylaş:

Yorumlar

Yorum yap